zondag 17 december 2017

Konijn met appelen en honing






Een eenvoudig recept voor de kerst, gelezen op DolceVia: "Een zeer simpel recept met een korte bereidingstijd en heel veel karakter. Ideaal voor het kerstdiner. We beginnen met ongeveer een kilo konijn, gesneden in grote stukken".
Ik probeerde het eerst maar eens met 2 poten en mijn huisproever kwam woorden tekort: lekker, heerlijk, geweldig, beter dan van een Michelinkok.


Ingrediënten:
1 kilo konijn, in stukken
3 saucijzen (varkensworst)
4 eetlepels balsamico azijn
2 eetlepels honing
2 middelgrote uien, grof gehakt
3 stevige appelen in blokjes gesneden
olijfolie
zout en peper

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220 graden celsius.

  1. Breng ongeveer 1 liter water aan de kook en voeg hierbij 1 eetlepel azijn. Doe de worsten in de pan met het kokend water en laat ze 2-3 minuten koken. 
  2. Neem de worsten uit de pan, pers ze uit en hak ze in stukjes van ongeveer 1 cm breed.
  3. In een grote ovenschaal verspreid je nu de stukken konijn samen met de stukjes worst en uien en besprenkel het geheel royaal met goede olijfolie en zout en peper. Zet dit nu in de oven voor 40 minuten.
  4. In de tussentijd meng je de resterend azijn met 2 eetlepels honing en de in blokjes gesneden appel.
  5. Na 40 minuten neem de pan uit de oven en voeg je de appeltjes erbij en besprenkel je nu alles met het mengsel van  azijn en honing.
  6. Zet de pan nu terug in de oven voor 20 minuten.


Geen opmerkingen: