dinsdag 22 augustus 2017

Gegrilde visfilets met gember-kerrieboter




Visfilets uit de oven zijn snel en makkelijk te bereiden. De botersaus met veel knoflook, kerrie en gember maakt het perfect voor een etentje en het is klaar in 10 minuten.

De saus smaakt ook goed over kip. En over een steak. Het smaakt zelfs over alle knollen en wortelgroenten waarvan je niet wist wat je er mee zou doen.

Ingrediënten:
4 el boter
4 tenen knoflook, geraspt of fijngehakt
1,5 el tijmblaadjes
1,5 tl kerriepoeder
1,5 tl geraspte gember
1/4 tl fijn zeezout
1 tl fijngeraspte citroenschil
gemalen zwarte peper
4 visfilets, bijvoorbeeld bot of heek
vers citroensap om te serveren
dille of peterselie om te serveren

Bereiding:
Zet de ovengrill aan.

  1. Smelt de boter in een kleine sauspan op middelhoog vuur. Roer er de knoflook, gember en 1/4 theelepel zout door; verwarm tot het geurt, ongeveer 1 minuut. Roer er de geraspte citroenschil door.
  2. Strooi zout en peper over de visfilets en leg ze op op een bakplaat. Giet de saus over de vis en gril tot de lamellen van de vis loslaten en de vis gaar is, in ongeveer 5 minuten.
  3. Sprenkel er de citroensap over en bestrooi met peterselie.Dien gelijk op.


Recept van Melissa Clark uit de New York Times.


Geen opmerkingen: