dinsdag 18 juli 2017

Pizza op Auberginebodem



In plaats van een deegbodem een auberginebodem. Gezonder en lekker.

Ingrediënten: voor 4 st.:
2 dikke aubergines
4 el olijfolie
2 tenen knoflook, gesnipperd
250 gr gemengde kerstomaten, gehalveerd
125 gr mozzarella in stukken gescheurd
1 prei, het groene deel in fijne ringen
extra: bakpapier

Bereiding:

  1. Snij een dunne plak van beide zijden van een aubergine over de lengte en snij ze in de lengte in tweeën door midden, zodat je 2 dikke plakken hebt die stabiel liggen. Herhaal dit met de andere aubergine. Bestrooi de plakken rondom met 1 el fijn zeezout en leg ze 25 min. in  een theedoek om er vocht aan te onttrekken.
  2. Dep de plakken droog en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk rondom met olijfolie.Verdeel de gesnipperde knoflook over de aubergines en bak ze in een voorverwarmde oven op 175C in 30 minuten bijna gaar.
  3. Haal de aubergies uit de oven. Beleg ze met de tomaatjes en de mozzarella. Bak nog ca. 10 minuten in de oven tot de mozzarella lekker gesmolten is.
  4. Garneer de pizza's met groene preiringen en breng alles op smaak met wat zout en peper.


Recept van Oliver Knight uit de Elle.


Geen opmerkingen: