maandag 10 juli 2017

Boterige Zalm uit de oven



Ingrediënten voor 4 tot 6 personen:
4 el boter
4 el kleingesneden kervel, peterselie of dille
1 zalmfilet van 750 gram à 1 kg
zout en versgemalen peper
citroenpartjes

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 250⁰C. Doe de boter en de helft van de kruiden in een ovenschaal die net groot genoeg is voor de zalm en zet hem in de oven. Verhit ongeveer 5 minuten tot de boter smelt en de kruiden beginnen te sissen.
  2. Leg de zalm in de schaal met de huid naar boven. Haal de schaal na 4 minuten uit de oven en verwijder de huid. (Als de huid er niet makkelijk afgaat, zet je hem nog een paar minuten terug in de oven). Bestrooi met zout en peper en draai de filet om. Bestrooi nogmaals met zout en peper.
  3. Zet nog een 3 tot 5 minuten in de oven, afhankelijk van de dikte van de filet en hoe gaar je hem wilt hebben. Snij de zalm in porties en lepel wat boter over elk stuk en garneer met de resterende kruiden. Serveer met partjes citroen.


Als je geen boter wilt, kun je kiezen voor de combinatie van olijfolie met tijm, basilicum of majoraan. Kies je voor arachide olie dan kun je die combineren met koriander of munt.

Recept Mark Bittman NYT

Geen opmerkingen: