donderdag 15 juni 2017

Koreaanse salade Sangchu-geotjeori




Ze is echt heel erg lekker; ik had het niet verwacht. Ze is pittig, zoet en zuur. De blaadjes zijn een beetje verfomfaaid maar de nerven blijven knapperig.
Eet de salade bijvoorbeeld bij de barbecue of met rijst. Zelfs tussen een broodje was ze heerlijk.


Ingrediënten voor 4 pers.
1 grote romaine sla
Eventueel nog julienne gesneden wortel en komkommer in dunne schuine plakjes.
Dressing:
2 tenen knoflook, fijn gehakt
1 bosui, in dunne plakjes
1/4 witte ui, in dunne plakjes
2 el donkere sojasaus
1 tl vissaus
1 tl suiker
1 el witte azijn
2 el hete pepervlokken (ik gebruikte piri piri)
1 el sesamolie
Garnering:
1 el sesamzaadjes

Bereiding:

  1. Was de sla en scheur de bladeren in kleine stukjes.
  2. Meng alle ingrediënten voor de dressing in een grote kom.
  3. Voeg de sla erbij en meng alles goed door met de hand..
  4. Strooi er sesamzaad over.






Recept van Maangchi. Klik hier voor de video.

Geen opmerkingen: