donderdag 12 april 2018

Kiphaasjes met dukkah notenkorst en lauwe Kikkererwtensalade



Ingrediënten:
2 eiwitten, licht geslagen
500 gr kiphaasjes
olijfolie
150 gr zachte geitenkaas, verkruimeld omf bolletjes
parten citroen 

Geroosterde kikkererwtensalade:
2 blikken kikkererwten à 400 gram
80 ml (1/3 cup) olijfolie
1 citroen, geraspt, uitgeperst
1 tl Dijon mosterd
1 bosje platte peterselie, alleen de blaadjes
half bosje koriander, alleen de blaadjes
1/4 cup kleine muntblaadjes
1/2 rode ui, dun gesneden
200 gr trostomaten, gehalveerd

Dukkah:
zie dit recept of dit recept of maak het van
70 gr geroosterde ongezoten cashewnoten
70 gr pistaches
1 el gemalen koriander
1 el gemalen komijn
1 el sesamzaad
1 tl zeezoutvlokken

Bereiding:
Verhit de oven voor op 200C.
  1. Giet en spoel de kikkererwten af, droog ze met keukenpapier. Leg ze in een ovenblik, besprenkel ze met 2 el olijfolie en strooi er het citroenrasp over. Meng en rooster ze 15 minuten.
  2. Maak ondertussen de dukkah. Maal alle ingrediënten in een keukenmachine. Leg op een blik.
  3. Doe het eiwit in een grote kom en voeg de kip toe. Meng ze goed met je handen, zodat elk stuk kip goed met het eiwit bedekt is. Leg de kiphaasjes per stuk in de schaal met de dukkah en bedek ze aan alle kanten met de dukkah.
  4. Verhit 1 cm olie in een grote bakpan op middelhoog vuur. Bak de helft van de gepaneerde kippenhaasjes 2 minuten aan elke kant tot ze goudbruin en gaar zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Bak de rest van kip.
  5. Maak de salade af. Meng citroensap, mosterd en 2 el olie in een kommetje, maak op smaak met zout en peper. Doe de warme kikkererwten in een ruime schaal, voeg de kruiden, de ui, tomaten en de dressing toe en meng voorzichtig. Lepel de salade op een schaal en leg er de kip bovenop en verkruimel er de geitenkaas over. Serveer met parten citroen.


Recept Taste Australie

Leuk gerecht; de kikkererwtenslade was lekker.

Geen opmerkingen: