dinsdag 13 maart 2018

Sperziebonen uit Florence


Fagiolini alla Fiorentina, een authentiek recept uit Toscane. Het venkelzaad maakt het bijzonder.

Ingrediënten voor 2 personen:
400 gr sperziebonen
3 rijpe tomaten
teentje knoflook
1 wortel
1 rode ui
1 kleine paprika
tl venkelzaad, fijngestampt
olijfolie

Bereiding:

  1. Allereerst de sperziebonen schoonmaken en vervolgens 5 minuten in kokend water laten voorgaren. 
  2. In een steelpan de fijngesneden wortel, ui en paprika aanfruiten in de olijfolie. Als de sperziebonen 5 minuten gekookt hebben, dan kunnen ze bij de andere groenten. Dan mogen ook de andere ingrediënten erbij. Zorg er wel voor dat de tomaten in kleine stukjes zijn gesneden en dan het venkelzaad fijngemalen is. Vervolgens de deksel op de pan en zeker 30 minuten op een zacht vuur laten pruttelen. Vervolgens op smaak brengen met peper en zout.


Recept gelezen op Toscane.nl 

Geen opmerkingen: