zaterdag 27 januari 2018

Surinaamse Makreel met Rijst en Boontjes




De makreel maak je net zo pittig als je wilt. Kies je voor het hete Mme Jeanette  pepertje, laat het dan heel en verwijder het alvorens te serveren.


Ingrediënten
2 st  gerookte makreel 
2 sjalotten (fijngesnipperd)
1 el tomatenpuree
2 tl of naar smaak sambal badjak of oelek 
1 pepertje
2-3 teentjes knoflook
zwarte peper en zout
2 tomaten
1 el ketjap manis
beetje zonnebloemolie
takje selderij

Bereiding:

Verhit in een stoofpan de olie en fruit hierin de sjalot. Voeg de tomatenpuree, knoflook, trassi, pepertje en sambal toe bak een paar minuten tot ze geur en smaak loslaten. 
Doe er dan de fijngesneden makreelstukjes bij, de tomaten en ketjap en laat dit een minuutje of 5 stoven. Om de saus iets dunner te maken eventueel wat water of (kippen)bouillon toevoegen.

Maak eventueel nog verder op smaak met ketjap en peper. Garneer met selderijblaadjes.

Serveer met rijst en drooggebakken kouseband of sperzieboontjes

En van het restje maak je de volgende dag Surinaams broodje hete makreel.



Geen opmerkingen: