zondag 17 december 2017

Witlofsalade met kaki, avocado en honingvinaigrette




Een mooie en lekkere salade. Helaas had ik geen granaatappelpitjes, anders was hij nog mooier geweest. In het oorspronkelijke recept worden 4 eetlepels honingazijn gebruikt, wat ik veranderd heb in 4 el azijn en 2 tl honing.


Ingrediënten:
4 stronkjes witlof, buitenste blaadjes losgemaakt, middelste gedeelte kleingesneden
2 kaki's/sharon fruit/persimmons, heel dun gesneden op de mandoline
1 avocado, gepeld, zonder pit in dunne plakjes gesneden
4 el wijn- of appelazijn
2 tl honing
1/2 tl Dijon mosterd
4 el avocado-olie
ca. 40 gram geroosterde amandelen, gehakt plus wat extra voor garnering
granaatappelpitjes
zout en peper

Bereiding:
Meng in een grote kom de azijn, de honing met de mosterd en roer er al kloppend de olie door. Roer er zout en peper door.
Haal de overige ingrediënten door de vinaigrette.
Garneer met de rest van de amandelen en de granaatappelpitjes.



Recept van Laura Rege uit Food & Wine




Geen opmerkingen: