zaterdag 18 november 2017

Pompoen-tomatensoep met chocoladedecoratie





Eerlijk gezegd weet ik niet meer hoe ik deze soep precies maakte. In ieder geval wilde ik een een Italiaansachtige soep maken, iets met tuinkruiden en tomaten. Wat ik leuk vond is de gesmolten chocola over de soep. Chocola wordt vaak in Siciliaanse hartige gerechten gebruikt.

Ingrediënten:
500 gr flespompoen in blokjes
1 ui
2 tenen knoflook
2 stengels bleekselderij
salie
oregano
snuf cayennepeper
1/2 tl kaneel
1 blaadje laurier
1 blik tomatenblokjes
2 groentebouillonblokjes
75 gr chocolade van min. 70% cacao
olijf- of kokosolie

Bereiding:
Hak de ui, knoflook en bleekselderij fijn. Giet wat olijfolie in een zware pan en bak dit haksel aan.
Voeg de blokjes pompoen toe met de salie, oregano, laurier, cayennepeper en kaneel. Roer alles goed door elkaar.
Voeg de tomatenblokjes, 1 liter water en de bouillonblokjes toe en laat zachtjes koken tot de pompoen gaar is. Verwijder het laurierblaadje en mix de soep met de staafmixer.
Maak op smaak met zout en peper.

Smelt 70 gr chocola in een schaaltje in de magnetron en maak sliertjes gesmolten chocola over de soep.


Geen opmerkingen: