zondag 27 augustus 2017

Pizza met bloemkoolbodem


Voor het eerst een Magioni bloemkoolpizzabodem (AH)  geprobeerd en het viel reuze mee. De bodem is gemaakt van gedeeltelijk bloemkool en gedeeltelijk tarwe, dus er zitten nog steeds wel koolhydraten in, maar 30% minder ten opzichte van een standaard pizzabodem. Klik hier op de website van Magioni voor de gezonde bloemkool-, courgette- en bietenbodems en veel lekkere recepten.


Ingrediënten:
1 bloemkoolpizza bodem
pizzasaus 
bolletje mozzarella, in stukjes gesneden
provolone, fontina of andere kaas naar smaak, geraspt
1 Enjoya paprika (gezien bij AH, die heeft alle kleuren in één paprika)
champignons in plakjes gesneden
olijven, liefst zwarte, in plakjes
puntpaprika
plakjes salami

Bereiding:
Verhit de oven voor op 200 graden.

  1. Bak de pizzabodem vast 4-6 minuten af. 
  2. Haal hem uit de oven als hij een beetje krokant is en bestrijk de bodem met de tomatensaus. Beleg hem met alles waar je zin in hebt of wat je in huis hebt.
  3. Zet de bodem weer terug in de oven en bak hem nog een minuut of 15 tot de kaas bubbelt.
  4. Dan besprenkel ik hem altijd nog met piri piri olie. (Kan je zelf maken:gedroogde pepertjes of vlokken in een flesje en overgieten met olijfolie. Kan je steeds weer aanvullen en het blijft in de koelkast eeuwig goed.)








Geen opmerkingen: