woensdag 9 augustus 2017

Broodje Bauru, het Braziliaanse patatje kapsalon




Broodje Bauru met iets te veel mozzarella

Zoals wij het patatje kapsalon kennen, van die kapper die naar de cafetaria nextdoor ging en vroeg om een patatje met alles erop en eraan, kennen ze in Brazilië het broodje Bauru. Casimiro Pinto Neto was een student in Sao Paulo met de bijnaam Bauru, omdat hij uit Bauru kwam. In de lokale studenten eettent vroeg hij om een broodje met alles erop en eraan en zo werd het broodje Bauru geboren, dat zo populair werd dat het nu een beschermde status dreigt te krijgen.

Ingrediënten:
1 korte baguette/hard broodje
4 plakken rosbief
1 tomaat in plakjes
1 augurk in azijn met dille (Kühne) in plakjes
4 plakken mozzarella

Bereiding:
Verhit de oven voor op 170 ⁰C.

  1. Snij de baguette door en verwijder het meeste kruim. Beleg met de rosbief, tomaat, augurk en mozzarella.
  2. Leg het broodje op een vel bakpapier en bak het broodje ongeveer 10 minuten in de oven, totdat de kaas smelt. Serveer gelijk.
Recept uit 101 sandwiches Recipes from around theworld.

Geen opmerkingen: