zondag 11 juni 2017

Citroen gevuld met tonijncrème





Ingrediënten voor 4 personen:
4 grote (onbespoten) citroenen
180 gr tonijn in olijfolie uit blik, uitgelekt
2 tl gezouten kappertjes, afgespoeld
90 gr mayonaise
50 gr mascarpone
50 gr ontpitte zwarte olijven
3 hardgekookte eieren, gepeld
een kleine handvol bieslook
een kleine handvol dille
snufje zout
snufje witte peper
snufje chilivlokken
Garnering:
1/2 tl gedroogde oregano
1 el bieslook, grof gehakt
1 el dille, fijngehakt

Bereiding:

  1. Was de citroenen en snijd ze in de lengte doormidden. Pers ze uit en verwijder alle velletjes.
  2. Meng de rest van de ingrediënten in een foodprocessor, voeg citroensap naar smaak toe en pureer goed tot er een romige massa ontstaat.
  3. Vul de gehalveerde citroenen met behulp van een spuitzak of een lepel met de pasta en bestrooi met de gehakte kruiden en gedroogde oregano. De gevulde citroenen zijn maximaal 3 dagen in de koelkast houdbaar.
In het oorspronkelijke recept staat dat je alle citroensap plus vezels in de foodprocessor moet doen en daarbij de andere ingrediënten. Nou, het werd veel en veel te zuur en te vloeibaar, bovendien bleven de vezeltjes tussen je tanden zitten. Dus moest ik er weer extra ingrediënten bij doen om het een beetje dikker te maken en een mespunt baking soda (sodium bicarbonate) - gewoon bij de buurtsuper- bijdoen om het minder zuur te maken. En echt, dat helpt. Ik zal nog eens een artikel wijden aan de wondere werking van baking soda in het eten.

Het recept is van de Romijnse Eleonora Galassa en komt uit haar kookboek






2 opmerkingen:

  1. Me encanta esta ensalada, creo que no tardaré en hacerla. Saludos desde Barcelona.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Anna, me allegro de que te guste. A mi me gusto mucho la cocina Catalana!

    BeantwoordenVerwijderen