dinsdag 16 mei 2017

Zoete puntparika's gevuld met kipgehakt, zongedroogde tomaatjes en kruiden




Zoals alle recepten van de Belgische Pascale Naessen is ook dit eenvoudig te maken, met natuurlijke ingrediënten en supergezond. Pascale was internationaal fotomodel. Daarna begon ze haar tv-carrière bij VTM als omroepster en presentatrice van verschillende programma’s. Maar haar ware passie ligt bij eten en gezondheid en ze druist in tegen de richtingslijn van het voedingscentrum, de z.g. schijf van vijf. Ze heeft inmiddels een stuk of 8 kookboeken op haar naam staan en een aantal zijn vertaald in het Engels, Frans, Duits en Chinees. Het zijn geen dieetboeken, maar ze heeft wel een duidelijke visie:

  • Meng geen snelle koolhydraten met eiwitten 
          (dus geen aardappelen, pasta of brood met vlees, vis of kaas) en
          Twee subregels:
  • Eet enkel natuurlijke ingrediënten
  • Wees niet zuinig met olijfolie


Ingrediënten voor 4 personen:
 4 grote puntpaprika's, bijv. Sweet Palermo (AH)
400 g kipgehakt
150 g groene olijven, ontpit
10 zongedroogde tomatenpartjes in olijfolie
1 handvol (= 20 g) basilicum
1 handvol pijnboompitten
2 teentjes knoflook
olijfolie

Bereiding:

  1. Hak de olijven, de zongedroogde tomaten, het basilicum, de pijnboompitten en de knoflook fijn en meng alles met het kipgehakt en een goede scheut olijfolie. Kruid met peper en zout.
  2. Snijd het hoedje van de paprika's en haal de zaadjes er voorzichtig uit. Maak met de punt van een mes een inkerving onderaan in de paprika, zodat de lucht weg kan als je de paprika vult. Lepel de vulling met een kleine lepel in de paprika's en duw met de bolle kant van de lepel de vulling naar beneden. bij de inkerving zie je hoe ver de vulling zit.  Je kunt de paprika voor driekwart vullen.
  3. Leg de paprika's in een ovenschaal en schik de hoedjes ernaast. Zet 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.
Website van Pascal http://www.purepascale.com/nl/visie
http://www.purepascale.com/nl/boeken

Uit haar kookboek 

Geen opmerkingen: