vrijdag 7 april 2017

Gegratineerde (zwaard)vis met gemengde paddenstoelen






Ingrediënten voor 4 personen:
4 dunne plakken zwaardvis of andere stevige vis
150 gr gemengde paddenstoelen
paneermeel
knoflook, fijngehakt
bosje peterselie, fijngehakt
zout en peper
olijfolie

Bereiding:

  1. Hak de paddenstoelen fijn.
  2. Verhit 3 el olie in een pan en laat de gehakte peterselie en knoflook zacht worden. Voeg de paddenstoelen, zout en peper toe en bak in ca. 8 minuten zacht.
  3. Bestrijk een ovenschaal met olijfolie en leg er de plakken vis in. Bedek ze met het paddenstoelenmengsel en een beetje paneermeel. 
  4. Giet er een sliertje olijfolie over en gratineer de vis ongeveer 10 minuten in de oven, of tot het paneermeel mooi goudbruin is.
  5. Serveer op een voorverwarmd bord.


Recept uit La Cucina Italiana


Geen opmerkingen: