dinsdag 4 april 2017

Eend en Mangosalade van Annabel Langbein





Annabel Langbein maakt deze salade met het uitgeplozen vlees van een gegrilde eend. Voor ons is het iets makkelijker om er eendenborstfilets voor te gebruiken. Dit recept zou voor 8 personen zijn.
Ik maakte het voor 2 personen, liet de avocado weg en heb de hoeveelheid ingrediënten ongeveer navenant aangepast en daar heb je echt een hele maaltijd aan.

Het was heel lekker, de frisse munt en de vissaus maakt het een beetje Vietnamees. Mango met eend is een voortreffelijke combinatie en de peultjes geven een knapperig accent aan de salade.


Ingrediënten voor 6 - 8 personen:
2 eendenborstfilets
100 gr peultjes
2 grote, rijpe mango's
3 rijpe avocado's
1 rode peper, zaadjes verwijderd
2 lente-ui of 1/4 rode ui
150-200 gr baby spinazie of mesclun
gehakte munt of korianderblaadjes
2 handjes taugé 

Voor de gemberdressing:
60 ml (4 el) limoen- of citroensap
2 tl vissaus
1 tl bruine basterdsuiker
1 tl sesamolie
1 tl geraspte gemberwortel
1 el rijstazijn
1 el sojasaus of tamari (Japanse glutenvrije sojasaus)
1 kleine chilipeper, zonder zaad en fijngehakt
zout en vers gemalen peper.

Bereiding:

De gemberdressing:
Doe alle ingrediënten in een potje en schud tot een dressing. De dressing kan 1 week in de koelkast bewaard worden.

De eend:
Snijd het vet van de eendenborsten kruislings in. Bak in een hete pan op de velkant 5 minuten, Keer en bak de andere kant 3 minuten. Snijd er desgewenst het vet af. Draai het vuur uit en giet de helft van de dressing erover. Leg de eend onder aluminiumfolie, een bord of in de oven op 80 gr.

De groenten en het fruit:
Doe de peultjes in een vergiet en giet er 1 à 2 ketels kokend water over. Houd ze onmiddellijk onder de koude kraan.
Pel en verwijder de pitten van de mango's en de avocado's. Snijd ze in stukken.
Snijd de rode peper, munt of koriander, lente-ui of rode ui fijn.

Schaal opmaken:
Leg de spinazie of mesclun op een serveerschaal en voeg de rest van de groenten, de mango's en de avocado's toe.
Snijd de eend in plakken en schik ze met de dressing op de salade. Meng de rest van de dressing door de salade.







Geen opmerkingen: