vrijdag 3 maart 2017

Trappizino met stracciatella, ansjovis en pesto




In mijn post van 27 februari vertelde ik over de driehoekige gevulde pizzabroodjes, de trappizini, en ik maakte een vulling van gehaktballetjes in tomatensaus.

Deze vulling van frisse stracciatella met zoute ansjovis en verse pesto (van de Lidl - Italiaanse week) is ook erg lekker. Eerst moet je zelf de stracciatella maken want ik zou niet weten waar je die hier kunt kopen.

Ingrediënten Stracciatella Pugliese:

250 gr mozzarella a treccia (gevlochten mozarella) en 125 à 250 gr verse slagroom.

De kaasboer op de markt verkocht mozzarella di bufala campana van Castelli en die was aardig draderig. Het zullen wel niet van die lange draden zijn als de mozarella a treccia, maar het kon er mee door.

Bereiding:
Meng alles in een aardewerk bakje en laat minstens 6 uur op een koele plaats staan. Roer af en toe door.





De Trappizino:
Snijd een grote driehoek uit een ciabattabrood en verwarm die even in een hete oven.
Snijd de zachte kant van het brood in en vul het brood als een zakje met de stracciatella en leg er een ansjovisje uit olie op.
Schep er eventueel een lepeltje pesto over.





Geen opmerkingen: