vrijdag 31 maart 2017

Raapstelen op Italiaanse wijze



Friarielli, broccoletti, cima di rapa, rapini, grelos.., allemaal soorten Italiaanse raapstelen. Vandaag maken wij Hollandse raapstelen op Italiaanse wijze.

Ingrediënten: 
500 gr grote raapstelen
3 teentjes knoflook
1 scherp rood pepertje of gedroogd pepertje
1 el extra vergine olijfolie
1 glaasje water
zout uit de molen

Bereiding:

  1. Was de bosjes  raapstelen en snijd de stelen eraf en de rest in twee gedeeltes. Leg eerst de stelen in een koeken- of hapjespan. Voeg de gepelde knoflook en het pepertje toe. Maal er het zout over en sprenkel er een lepel olijfolie over. Giet er een glaasje water over en zet het vuur aan.
  2. Laat de stelen een beetje zacht worden en voeg daarna de rest van de raapstelen toe. Roer af en toe en controleer of het water niet te veel verdampt is. Als het water verdampt is voordat de groente gaar is, voeg je nog een beetje water toe.

Buon appetito.

Traditioneel eet men in Italië de raapstelen met worstjes. Hier vind je het recept voor zelfgemaakte Italiaanse worstjes.

Andere lekkere recepten met raapstelen:

Raapstelen met boontjes
Raapstelensoep uit Galicië
Raapstelenfrittata







Geen opmerkingen: