donderdag 12 januari 2017

Spitskool met karwijzaad


"Van mijn moeder leerde ik hoe heerlijk kort gekookte kool is. Zij wist ook dat boter van kool een traktatie maakt." zegt Kim McLean in de NRC

Ingrediënten voor 4 tot 6 personen:
1 spitskool van circa 1 kilogram
1 eetlepel karwijzaad
50 gram boter

Bereiding:

  1. Snijd de spitskool in vieren, verwijder de harde kern en snijd de bladen in repen. Spoel de bladen onder de koude kraan en doe ze in een grote pan. Giet er zoveel water bij dat de bodem van de pan net bedekt is en zet de pan op een middelhoog tot hoog vuur. Breng aan de kook en laat de kool onder regelmatig omscheppen in circa 5 minuten gaar koken. 
  2. Doe het karwijzaad in een droge pan en rooster het een paar minuten op een middelhoog vuur. 
  3. Giet de kool af, voeg het karwijzaad en de boter toe en schep alles goed om. Dien onmiddellijk op.



1 opmerking:

Clementine zei

Ik heb zoiets ook een keer klaar gemaakt, maar met wat meer ingredienten : http://theblogdeclementine.blogspot.fr/2012/06/chou-pointu-lorientale.html