vrijdag 30 december 2016

Worstjes met witte wijn en rozemarijn





Je kunt groot formaat worstjes nemen voor bij de warme maaltijd, of kleintjes als hapje vooraf of voor een buffet. Iets voor morgen, oudjaar?


Ingrediënten:
200 gr verse worst of chipolata worstjes of mini gourmetworstjes 
1 takje rozemarijn
extravergine olijfolie
2 teentjes knoflook
vergemalen peper
50 ml droge witte wijn

Bereiding:

  1. Snijd de worst in stukken of in dikke plakken. (ik prik altijd hier en daar een venkelzaadje in de worst)
  2. Was en droog de rozemarijn, haal er de mooiste naalden vanaf en hak ze heel fijn.
  3. Doe een klein straaltje olijfolie in een koekenpan en bak op middelhoog vuur de gepelde en geplette knoflook, voeg vervolgens de stukjes worst toe, de rozemarijn en wat peper.
  4. Bak de worst aan alle kanten bruin, voeg de wijn toe en laat op middelhoog vuur inkoken.
  5. De worst zal zo veel vet kwijtraken. Je kunt eventueel overtollige vet wegscheppen.
  6. Wanneer de jus ingekookt is zal de worst een bruin korstje krijgen. Niet te lang bakken zodat de worstjes niet droog worden.
  7. Serveer bij de maaltijd of als hapje met een prikkertje in individuele bakjes.


Recept uit Spiccio d'aglio van Barbara Farinelli.


Geen opmerkingen: