donderdag 29 december 2016

Linzensalade met geroosterde wortelgroenten


De linzensalade oogt en smaakt fris dankzij de combinatie van mandarijnensap, sherry-azijn en kleurige gekarameliseerde groenten.

Ingrediënten:
Geroosterde groenten - klik hier voor het recept
(Du Puy) linzen (linzen uit blik kan ook)
Eventueel uitgebakken spekblokjes
Voor de vinaigrette:
Sherry azijn
Dubbel zoveel extra vergine olijfolie
Dijon mosterd
Garnering:
Rode of witlof
Bosui
Peterselie
Zeezoutvlokken
Gemalen zwarte peper
Sap van een mandarijn

Bereiding:
  1. Kook de linzen met een teen knoflook en een laurierblaadje in 20 à 30 minuten zacht.
  2. Meng in een kommetje de azijn, mosterd en zout. Roer er de olijfolie door.
  3. Laat de linzen uitlekken en verwijder het laurierblad. Meng de linzen met de sherry-vinaigrette als ze nog warm zij. Meng er de uitgebakken spekblokjes door. Voeg zonodig meer zout, olijfolie en azijn toe. 
  4. Meng de lof lichtjes met een ietsje vinaigrette en dresseer de lof op een schaal.
  5. Meng de linzen met geroosterde groenten, voeg meer vinaigrette naar smaak toe; lepel het geheel over de lof. Garneer met gesneden bosui, peterselie, zeezout en zwarte peper. Knijp er het mandarijnensap over en sprenkel er zonodig meer olijfolie over.
Was best wel lekker. Een hele maaltijd.

Recept gebaseerd op een recept van Melissa Clark


Geen opmerkingen: