woensdag 9 november 2016

Gegrilde platte saucijs uit Napels




Mijn zus vertelde me dat ze in Napels bij Fast Food Love een worstje at waarvan ze het velletje verwijderd hadden, daarna plat drukten en zo grilden. Het smaakte heel anders dan een gewoon gebraden worstje, zei ze.



Ingrediënten voor Salsiccia aperta alla piastra:
Saucijzen
En om het wat Italiaanser te maken:
Venkelzaad
oregano

Bereiding:

  1. Verhit de grillpan op hoog vuur.
  2. Snijd de saucijzen in de lengte bijna helemaal door, klap ze open en druk ze een beetje plat.
  3. Leg het vlees met de velkant in hete grillpan, druk het vlees tegen de bodem. Strooi er wat venkelzaad en oregano over. Bak tot het velletje bruin is. Draai om en grill ook de andere kant.


Het was lekker en inderdaad heel anders dan een gewoon gebakken saucijs. Bovendien is het minder vet.

Gegeten met witte kool:
Rasp de kool op de mandoline.
Bak in wat olijfolie een uitje plus knoflook, roer er daarna de kool door. Giet er een groot glas water, witte wijn of bouillon over. Deksel op de pan. Af en toe kijken of er nog vloeistof bij moet.

Geen opmerkingen: