donderdag 20 oktober 2016

Eenvoudige broccolisoep van Gordon Ramsey




Hier komt geen uitje, knoflookje of fond aan te pas; alleen groente. Het zit hem in de verhouding groente en vloeistof; de soep heeft een consistentie van erwtensoep. Een ideale soep om (klein)kinderen aan de groente te krijgen.


Ingrediënten:
800 ml groentebouillon of water
1 kg broccoli, in roosjes
4 plakken zachte geitenkaas of 4 geitenkaasjes
extra vergine olijfolie
 50 g amandelschaafsel, licht geroosterd
of gepelde walnoten


Bereiding:
  1. Breng de bouillon aan de kook en kook de broccoli 7-8 minuten op laag vuur tot hij zacht maar nog felgroen is. Giet af en bewaar het kookvocht.
  2. Pureer de broccoli met een scheutje kookvocht in een blender. Voeg zo nodig extra kookvocht toe voor een fluwelige textuur. Schenk de puree in de pan.
  3. Warm de soep op en verdun hem zo nodig. Breng op smaak en schep de soep in kommen. Garneer de broccolisoep met geitenkaas (snijd de kaas met een in heet water gestoken mes) en amandelschaafsel, maal wat peper erover, besprenkel met de olie en serveer. Of serveer hem in soepborden. Leg een klein bergje walnoten op de bodem, daarop de plakjes geitenkaas en schenk de soep er rondom heen. Giet er een sliertje olijfolie over.
Recept uit

Geen opmerkingen: