zaterdag 3 september 2016

Tomaten en granaatappelsalade van Ottolenghi





Ja, de zoveelste tomatensalade, maar deze is wel heel erg lekker!

Ingrediënten:
2 pint (4 cups) gemengde kleine of kerstomaatjes
2 tl za'atar
3,5 el extra vergine olijfolie
de pitjes van een granaatappel
1/2 gele paprika, heel dun gesneden
1/2 kleine rode ui, heel dun gesneden
1/3 cup losjes gevuld basilicum, in stukjes gescheurd
1/3 cup losjes gevuld  munt, in stukjes gescheurd
1,5 tl vers geperst citroensap
zeezout schilfers
100 gr manouri of fetakaas, gebroken in kleine stukjes

Bereiding:

  1. Halveer of vierendeel de tomaten zodat ze ongeveer allemaal hetzelfde formaat hebben en doe ze in een grote mengschaal.
  2. Meng de za'atar met 1.5 eetlepel olijfolie en zet apart.
  3. Voeg bij de tomaten in de kom de granaatappelpitjes, gesneden paprika en ui, de kruiden, citroensap, de overige 2 eetlepels olie en een theelepel zout. Meng voorzichtig en breng over naar een een groot ondiep bord en strooi de kaas erover. Besprenkel met het za átar mengsel en serveer.


Was heerlijk. Gegeten bij lamsvlees.

Het is een bijgerecht dat Ottolenghi voor vrienden en familie maakte. Oh, hij keek eerst naar de borden die ze hadden en bedacht daar de gerechten bij; ik had dus een groen bord moeten nemen.


Geen opmerkingen: