maandag 22 augustus 2016

Puntpaprika's met feta uit de oven


Mijn zus kwam uit Griekenland met dit recept voor zoete pepers terug. Ik at ze haar bij en heb ze nu thuis klaargemaakt. De lekkere smaak komt doordat ze een uur in de oven hebben gebakken. Ze zijn bedoeld als vooraf, maar onze grote puntpaprika's zijn wel aan de royale kant. Ik heb ze nog een keer met van die Turkse groene (niet hete) pepers gemaakt, maar dan is het weer een gepruts om de feta in de pepers te krijgen.

Ik heb een voorraadje voor een koolhydraatarme lunch gemaakt.


Ingrediënten:
Puntpaprika's
Feta
Olijfolie

Bereiding:
Verwarm de oven op 175C.
  1. Was de puntpaprika's en snijd het kapje net onder de steelaanzet af. Bewaar het kapje.
  2. Verwijder de zaadjes en zover als mogelijk de zaadlijsten.
  3. Vul de paprika's met wat geprakte feta. Doe er niet te veel feta in opdat de kaas er onder het bakken niet uitloopt. 
  4. Snijd een reepje van de bovenkant van de paprika zodat je het kapje er als afsluiting in kunt duwen.
  5. Giet was olijfolie in een ovenschaal en leg er de paprika's in. Bestrijk de paprika's ook met olie. Zet ze ongeveer een uur in de oven.
  6. Maak een sneetje in de paprika's zodat je de vulling ziet.



Geen opmerkingen: