zondag 28 augustus 2016

Gegrilde Aubergine en Tomatensalade



Gegrilde aubergine en tomatensalade

Deze salade is lekker als bijgerecht, als lunchsalade en als onderdeel van antipasti.


Ingrediënten:
2 aubergines (of 4 kleintjes van 10 cm)
olijfolie
2 tenen knoflook, kleingesneden 
300 gr rijpe kers- of trostomaatjes door de helft of in kwarten gesneden
2 lente-uitjes, kleingesneden
2 el kappertjes (liefst uit het zout)
Gesneden peterselie (basilicum en munt zijn ook lekker)
2 el balsamico azijn
zout en peper

Bereiding:

  1. Snij de aubergines in plakken van een centimeter.
  2. Verhit de grillpan. Bestrijk de aubergineplakken met olijfolie en rooster de plakken ongeveer 2 minuten per kant, tot ze zacht en bruin zijn.
  3. Snij de plakken in stukjes van 4 à 5 cm.
  4. Leg de stukjes in een kom en verdeel er de tomatenstukjes, lente-ui, knoflook, tuinkruiden en kappertjes over. Sprenkel er olijfolie en balsamico-azijn over. Bestrooi met zout en peper. Meng voorzichtig zodat de auberginestukjes heel blijven.
  5. Schik de salade op een schaal.
Serveer warm of op kamertemperatuur.

Was best lekker.

Recept uit Italian Food Forever


Geen opmerkingen: