zaterdag 16 juli 2016

Makmour




Nice heeft ratatouille, Sicilië de zoetzure caponata en Alep makmour. Ze lijken qua ingrediënten op elkaar, maar zijn alle drie anders en alle drie even lekker.

Ingrediënten:
1 aubergine (450 gr)
2 tomaten (300 gr)
1 ui (150 gr)
1 paprika (groen of rood) 
80 gr olijfolie
zout en peper
peterselie
Eventueel ook:
knoflook
1 el tomatenpuree
1 rode peper, pikante pepersaus of pikant paprikapoeder

Bereiding:

  1. Snijd de aubergine in plakken, bestrooi ze met zout en laat ze uitlekken in een vergiet.
  2. Snijd de ui, de groene paprika (en de knoflook) klein en bak ze aan in de olie.
  3. Snijd intussen de tomaten in stukjes en doe ze ook in de pan. Laat ongeveer 10 minuten zacht bakken.
  4. Droog de plakken aubergine met keukenpapier en bak ze in een aparte pan. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Doe ze bij het paprika- uimengsel. Doe er een scheutje water bij (en 1 el tomatenpuree en de peper/saus/poeder.)
  5. Doe de deksel op de pan en laat 10 minuten stoven zodat de smaken zich goed vermengen (de saus krijgt zo een heerlijke smaak van gebakken aubergine).
  6. Serveer en garneer met gehakte peterselie.


De makmour wordt lauw of koud gegeten met een stuk brood. Of op een broodje met extra feta.

Het was heel lekker.

Receptvan Parisalep.


Geen opmerkingen: