woensdag 22 juni 2016

Papaja Kipsalade


Van zo'n kant en klaar gegrilde kip kan je leuke recepten maken voor een salade, een sandwich of een pastei. Ik weet het, een zelf gegrilde kip is natuurlijk veel lekkerder en dan weet je wat je in huis haalt. Maar dit is wel een uitkomst als je weinig tijd hebt.


Ingrediënten:
1 gegrilde kip, ontveld en ontbeend
1 kleine rode ui, in dunne ringen
1/2 bosje koriander, grof gesneden
blaadjes van  4 takjes munt
2 rode chilipepers, in dunne ringen
600 gr papaja in partjes
3 el gezouten pinda's

Dressing:
3 el limoensap
3 el bruine basterdsuiker
3 el vissaus

Bereiding:
  1. Trek het kippenvlees in stukjes en vermeng ze in een kom met de ui, koriander, munt en chilipeper.
  2. Doe alle ingrediënten voor de dressing in een schaaltje en roer tot de suiker is opgelost en breng op smaak met zout.
  3. Meng driekwart van de dressing losjes door de kippensalade. Schep de salade op een schaal en verdeel er de papaja over. Sprenkel de rest van de dressing erover en bestrooi met de pinda's.

Uit Delicious editie Latijns Amerika


Geen opmerkingen: