woensdag 15 juni 2016

Floating market vissoep





Jarenlang was de trend ingewikkeld eten, zoals de moleculaire keuken. Nu schijnt het naar de andere kant door te slaan en zijn de foodtrucks populair, een trend die zich voortzet in burger- en hotdogrestaurants van befaamde koks. Deze soep valt ook in de categorie simpel en overheerlijk. Ik ga hem vaker maken - met een nieuwe, mooiere foto. Dampende soep fotograferen is niet handig.
Een ander streetfood recept op dit blog is bulgogi

Ingrediënten:
600 gr visfilet van witvis
100 gr rijstvermicelli/glass noodles
2 st citroengras
1,2 liter kippenbouillon (uit pot)
3 sjalotten, dun gesneden
1 grote chilipeper, in ringetjes
2 el tamarindepuree
2 el vissaus
 el suiker
100 gr taugé
2 tomaten, in stukjes
handjevol Thaise basilicum (of munt) en korianderblaadjes
1 limoen, in kwarten

Bereiden:

  1. Snijd de vis in hapklare stukken en meng met zout en peper. Bereid de noodles zoals op de verpakking vermeld staat.
  2. Verwijder de buitenste bladeren van het citroengras tot je het zachtere binnenste overhoudt en snij de stengels heel fijn. Doe de bouillon, sjalotten, chilipeper, tamarinde en citroengras in een pan. Breng aan de kook op middelhoog vuur, laat dan 10 minuten sudderen.
  3. Voeg de vis, vissaus en suiker toe, roer en laat op matig tot hoog vuur 5 minuten sudderen met deksel op de pan. Voeg taugé, noedels en tomaat toe. Warm 1 minuut door.
  4. Verdeel de soep over warme kommen. Bestrooi met kruiden en serveer met partje limoen.


Recept uit de Australische Delicious.

Low carbers kunnen Konjac/Shirataki noodles gebruiken.

Was heel lekker.

Geen opmerkingen: