woensdag 25 mei 2016

Spinazietosti met tomatenchutney







Met een restje spinazie van de vorige dag maakte ik deze tosti naar het recept van een Lidl receptenkaart, en het viel me helemaal niet tegen. Dus een goede reden om de volgende keer een restje spinazie over te houden.

Ingrediënten:
 1 tomaat
1 cm verse gember
1 el abrikozenjam
15 g rozijnen
1 el witte balsamicoazijn
400 g verse spinazie of uit de diepvries 
1 teen knoflook
2 el olijfolie
4 sneetjes bruin brood
120 g jong belegen geitenkaas, plakjes




Bereiding tomatenchutney:
Snij de tomaat in stukjes. Schil de gember en snij heel fijn. Doe de tomaat, jam, rozijnen en azijn in een pannetje en laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Zet het vuur uit en laat afkoelen.

Verdere bereiding: 
  1. Was de spinazie en laat goed uitlekken. Pel de knoflook en snij fijn. Verhit 2 el olijfolie met de knoflook in een flinke pan. Voeg de spinazie toe en laat op hoog vuur slinken. 
  2. Leg twee sneetjes brood open neer en beleg elk met de plakjes kaas. Verdeel de spinazie erover en dek af met de andere sneetjes. Leg in een tosti ijzer of tussen de hete contactgrill en bak tot de kaas gesmolten is.
  3. Snij elke tosti door en serveer met de tomatenchutney.




Geen opmerkingen: