woensdag 11 mei 2016

Ovenschaaltje met feta en tomaten






Een heerlijk lunchgerechtje. Ik had niet precies alle ingrediënten in huis en maakte dit  schaaltje voor mij alleen met de tomaten en olijven die ik in voorraad had. Het was heel lekker. Het brood was heerlijk krokant. En wil je geen koolhydraten, dan laat je het brood achterwege.


Ingrediënten:
250 gr feta
500 gr gemengde tomaten
1 handje kalamata olijven met pit
200 gr zuurdesembrood
half bosje basilicum
olijfolie

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180º C

  1. Breek de feta in flinke stukken, snijd de tomaten in grote stukken en laat de kleine tomaten heel. Scheur het brood in stukken, pluk de blaadjes van de basilicum.
  2. Meng de feta, tomaten, olijven, stukjes brood en een scheut olijfolie in een ovenschaal.
  3. Peper en zout erover, 30 minuten in de oven of tot de tomaten zacht zijn en de stukjes feta een bruin randje hebben.
  4. Strooi de basilicum erover en serveer.
Recept Jamie Oliver



2 opmerkingen:

Clementine zei

Dit ga ik vanavond maken, maar dan met taleggio, want die moet op.

Jannie zei

En smaakte het=