donderdag 5 mei 2016

Geroosterde koolrabi met tijm en knoflook



Janneke Vreugdenhil schrijft in de NRC: 'Ach, alle groenten zijn gelijk, maar sommige groenten zijn nu eenmaal gelijker dan andere. Begrijp me goed, ik gun asperges hun plekje als koningin onder de groenten. En toch is het wel een beetje zonde dat zij alle aandacht naar zich toe trekken, want jonge, sappige koolrabi is iets heerlijks. Iets om weldegelijk reikhalzend naar uit te kijken. Tijd om deze stengelgroente, het bleue zusje van de asperge, eens in het voorjaarszonnetje te zetten.'



Vlak onder de schil van koolrabi zitten vaak stugge vezels en die bederven het eetplezier. Hoe jonger de koolrabi, hoe minder vezels, maar toch. Net als voor asperges geldt dus: goed schillen.

Ingrediënten:
2 koolrabi’s
3 el olijfolie
2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
blaadjes van 3 takjes tijm (of 1 tl gedroogde tijm)

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de koolrabi’s en snijd ze in grote dobbelstenen. Hussel met olijfolie, knoflook, tijm, zout en versgemalen peper en verdeel over de bodem van een ovenschaal. Rooster 35 – 45 minuten in de oven, tot de koolrabi gaar is en een beetje gekaramelliseerd. Lekker bij gegrild vlees.


Geen opmerkingen: