dinsdag 15 maart 2016

Geitenkaasballetjes met dukkah




Ingrediënten:
240 gr zachte geitenkaas
250 gr roomkaas
1 tl fijngeraspte citroenschil
1 tl zout(vlokken)
100 gr dukkah, uit de winkel of eigengemaakt*
extra vergine oil
voor erbij; platbrood (Marokkaans, Libanees, pita) of stokbrood

Bereiding:

  1. Meng de geitenkaas, roomkaas en citroenrasp in een kleine foodprocessor of meng met de staafmixer.
  2. Doe de dukkah op een bord.
  3. Smeer je handen met olijfolie. Neem een eetlepel kaas en rol er balletjes van. Rol ze door de dukkah. Laat ze 1 uur opstijven in de koelkast.
  4. Sprenkel er olijfolie over en serveer ze met plat- of stokbrood. Of met een toastje.


Recept van Donna Hay

* Dukkah recepten vind je hier en hier.



Geen opmerkingen: