vrijdag 11 maart 2016

Appel uit de oven met dulce de leche





Het ziet er niet echt smakelijk uit, maar het is heel lekker. Een traktatie voor jong (appeltje poep) en oud (met brandy). Misschien vinden kinderen de karamelsmaak nog lekkerder dan Nutella.


Ik maakte het naar aanleiding van een potje dulce de leche dat ik bij de Jumbo bij de afgeprijsde artikelen tegenkwam. Wat moet je er mee, behalve het over pannenkoeken, pudding of ijs te smeren? Daarvoor moet je naar Latijns-Amerika, daar in Venezuela vond ik dit recept van Johana Clavel. Ze heeft een tv programma  'De gezonde keuken voor iedereen' en maakte deze appels met dulce de leche .



Ingrediënten:
1 groene appel
2 lepeltjes vanille
suiker of zoetstof naar smaak
kaneel naar smaak
kruidnagel naar smaak
anijszaad (optie)
4 lepeltjes dulce de leche 
2 lepeltjes amandelschaafsel
Eventueel brandy of sherry.

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180C
  1. Meng in een een kom of maatbeker 1/2 liter water met suiker of zoetstof, de vanille, kaneel, kruidnagels en eventueel een paar anijszaadjes.
  2. Leg een grote groene appel tenminste 30 minuten in dit water te weken.
  3. Boor het klokhuis uit de appel. 
  4. Meng in een schaaltje 4 lepeltjes dulce de leche met 2 lepeltjes geroosterde amandelsnippers. Doe een 1,5 cm van het weekvocht in een ovenvast schaaltje. Maak de appel vochtig met brandy of sherry, vul met het dulce de leche en amandelschaafsel.
  5. Bak de appel in ca. 45 minuten tot de appel bruin en zacht is.

Klik hier en ze gooit met de appelen


Uitgebreide informatie over gecondenseeerde melk en Dulce leche vind je op de site van Aziatische ingediënten.


Geen opmerkingen: