vrijdag 12 februari 2016

Coquilles Nam Kee




Ingrediënten:
12 st. coquilles
500 ml gembersiroop
100 ml oestersaus
2 blaadjes djeroek peroet (citroenblad, toko), in dunne reepjes
20 g gefermenteerde zwarte boontjes (toko)*
2 bosuitjes, in schuine ringen
1 rode peper, in schuine ringetjes
 olie om in te bakken

Voor de rauwkost van paksoi:
100 ml rijstazijn
100 ml gembersiroop
½ tl vijfspecerijenpoeder
½ tl kerriepoeder
1 struik paksoi


Bereiding salade:
  1. Breng voor de salade de rijstazijn en gembersiroop met de vijfspecerijenpoeder en kerriepoeder aan de kook. Laat  de saus inkoken tot er nog ca. 150 ml van over is. Laat de dressing afkoelen.
  2. Snijd de stengels paksoi van de struik en snijd de bladeren weg. Snijd de witte stengels in ruitjes van 2 cm breed. Schep de paksoiruitjes door de dressing.


Bereiding nam-keesaus:

Breng in een pan de gembersiroop met oestersaus en djeroek poeroet aan de kook en laat de saus inkoken tot nog een derde van over is. Roer de zwarte boontjes erdoor en laat de saus afkoelen.

Bakken coquilles:

Verhit wat olie in een koekenpan en bak de coquilles op hoog vuur kort aan beide kanten. Schenk de nam-keesaus erover.

Bord opmaken: 
Schep op vier borden drie bergjes paksoisalade en zet de coquilles ertussen.
Strooi over het geheel nog wat rode peper en bosui.

Het was heel lekker.

*Ipv gefermenteerde zwarte boontjes heb ik taotjo gebruikt..

(Recept van strandrestaurant Zout in Zandvoort, die hierbij ook springrolls van Pekingeend serveert).

Geen opmerkingen: