zaterdag 9 januari 2016

Oosterse komkommersalade met honing en sesamzaad




Bijgerecht voor de Vietnamese forelfilet.

Ingrediënten voor de salade:
2 komkommers
3 el sesamzaad
Ingrediënten voor de dressing:
3 el rijstazijn
3 el vloeibare honing
paar druppels sesamolie
zout
versgemalen peper

Bereiding:
  1. Maak de dressing: Los in een grote schaal de honing in de azijn op. Meng er dan de overige dressing ingrediënten door.
  2. Ga met een dunschiller langs de komkommer zodat je strepen krijgt. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder met een lepel het zaad. Schaaf met de kaasschaaf de komkommer over de lengte in dunne plakken. Leg de plakken op keukenpapier en droog ze voorzichtig af.
  3. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan, roer constant tot ze bruin zijn.
  4. Meng de komkommerlinten in de schaal met de dressing.
  5. Verdeel de komkommer over de borden en garneer met het sesamzaad.

Recept Zen salade uit  Alive magazine

Geen opmerkingen: