zondag 22 november 2015

Panino met halloumi en harissa



Een broodje rondje Middellandse Zee dus. Het Italiaanse woord voor broodje, de kaas komt uit Cyprus en de harissa uit Tunesië.

Ik at het broodje 'Club Med' op de Sonsbeek Markt in Arnhem. Het was lekker, en vandaag heb ik geprobeerd het recept te kopiëren:

Ingrediënten:
Libanees of een klein Turks brood
Halloumikaas
Harissa
Mayonaise
Gegrilde paprika
Sla, bij voorkeur rucola

Bereiding:
Bak of gril dunne plakken halloumi.
Gril een rode paprika boven de vlam of onder de gril. Of haal hem uit de pot.
Snijd het Turkse brood open en bestrijk de snijkanten met harissa als je van scherp houdt, of met een mengsel van mayo en harissa. Dun Libanees brood hoeft niet opengesneden te worden..
Leg er plakjes gegrilde/gebakken halloumi op.
Leg daarop een stuk gegrilde paprika.
Leg het brood tussen de contactgrill.
Maak het brood weer open en leg er wat sla tussen.


Geen opmerkingen: