woensdag 23 september 2015

Hartig perentaartje op bladerdeeg



Het is echt wel een leuk voorgerechtje hoewel het op de foto niet zo uitziet, en dat ligt aan mijn ongeduld en gebrek aan fotografisch talent.


Ingrediënten:
Bladerdeeg
Brie
Hazelnoten
Rode ui
Tijm
Peer
Waterkers voor de garnering

Bereiding:
  1. Spreid per persoon een half plakje bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat uit en verdeel er een mengsel van fijngehakte hazelnoot met gesnipperde rode ui en wat verse tijm over.
  2. Leg dan 4 dunne partjes peer op het deeg, met de bolle kanten tegen elkaar in, dus met de rechte kanten langs de randen van het bladerdeeg.
  3. Dek af met een dikke plak brie en bak de taartjes in een warme oven van 200 °C in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
  4. Garneer tot slot met een plukje waterkers. 

Idee van Clara ten Houte de Lange

4 opmerkingen:

Marieke zei

Denk je dat dit ook met stoofpeer kan?

Jannie zei

Bij stoofpeer lijkt me lekker een meer zoutige en uitgesproken smaak zoals geitenkaas of verbrokkelde blauwe kaas.

Clementine zei

Volgens mij worden de stoofperen misschien niet rijp in deze bereidingdtijd.

Jannie zei

Ik ga er van uit dat het wel gestoofde peren zijn.