woensdag 1 juli 2015

Salade met peer, halloumi en rucola



Nog niet zo lang geleden waren halloumi en za'atar alleen in winkels te vinden waar je anders eigenlijk niet zo gauw kwam. Nu ligt het gewoon bij Albert Heijn. Halloumi is een Grieks/Cypriotische grilkaas en om de Grieken te steunen deze week 3 recepten met halloumi.
Deze salade met peer en halloumi lijkt niet spectaculair maar is verrassend lekker door de honing en de kruiden.

Ingrediënten voor 3-4 personen: 
50 ml ciderazijn
25 ml extra vergine olijfolie
1 eetlepel heldere, vloeibare honing
2 theelepels za’atar (of sesamzaadjes)
1 eetlepel olijfolie
250 gr halloumi, in plakken van 1 cm breed
3 grote rijpe peren, geschild (vijgen kan ook)
grote bos rucola
(zee)zout en verse (zwarte) peper

Bereiding;
  1. Klop om te beginnen een dressing van de ciderazijn, de extra vergine olijfolie, de honing en de za’atar. Zet apart tot gebruik.
  2. Verhit de gewone olijfolie in een pan en bak de halloumi aan beide kanten goudbruin (pas op – de olie kan spatten!). Verwijder de kern uit de peer en snijd de vruchten in grove stukken. 
  3. Leg de rucola op een platte schaal. Wentel de stukken peer door de dressing en verdeel ze over de rucola. Leg dan de halloumi op de schaal en giet de resterende dressing er overheen. Breng op smaak met wat zout en peper.
Recept uit Comptoir Libanais
gelezen op de site van Cook & Book



Geen opmerkingen: