dinsdag 23 juni 2015

Eieren in gehaktsaus Makhlama





Dit recept van het blog Taste of Beirut smaakt heel neutraal omdat er behalve peper en zout geen andere kruiden aan te pas komen. In andere makhlamarecepten kwam ik komijn en sumac tegen.


Ingrediënten:
2 el olie
1 grote ui, gehakt
250 gr gehakt
peper en zout naar smaak
3 gepelde en gehakte tomaten, of uit blik
eventueel 1 aardappel in stukjes
6 eieren

Bereiding:
  1. Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur; roerbak de ui en eventueel de stukjes aardappel en voeg het gehakt toe, breek het met een houten lepel in stukjes. Verwijder eventueel overtollig vet en voeg de tomaten toe. Laat op zacht vuur, met deksel, een minuut of 20 sudderen.
  2. Breek een voor een de eieren in de pan. Dek af en laat de eieren in een paar minuten stollen.
Serveer met platbrood of pitabrood .

Recept van Taste of Beirut

Geen opmerkingen: