zondag 22 maart 2015

Speltpannenkoeken met karnemelk


Ze vielen helemaal niet tegen, in tegendeel, ze waren minstens zo lekker als gewone pannenkoeken.

Ingrediënten:
2 koppen* speltbloem
2 koppen karnemelk
2 eieren
snuf zout
ca. 40 gr gesmolten boter


Bereiding:
Meng de bloem en zout door elkaar. Smelt de boter en klop het ei los en voeg dit met de karnemelk toe aan de bloem.
Klop dit met een garde tot een klontvrij beslag. Laat een half uur rusten.

Voeg eventueel nog water aan het beslag toe, het moet niet te dik zijn, zodat je dunne flensjes kan bakken. Verhit een koekenpan, voeg er een beetje boter of neutrale olie aan toe. Schep een soeplepel beslag in de pan, bak op middelhoog vuur de pannenkoek tot dat je luchtbelletjes ziet verschijnen. Keer de pannenkoek en bak hem dan nog 1,5 minuut.

* 1 cup is 225 gram, ongeveer een cappuccinokop.
Met karnemelk krijg je een luchtiger beslag.

Geen opmerkingen: