dinsdag 24 maart 2015

Snelle Thaise soep van Nigella







Ingrediënten voor 2-3 personen (als hoofdgerecht):
1 liter kippenbouillon( uit potje)
Eventueel nog extra gaar kippenvlees
75 gr dunne rijstnoedels ,eiernoedels of shiratakinoedels 
2 dl kokosmelk
1 stuk verse gemberwortel van 3-4 cm, geschild en geraspt
2 eetlepels vissaus
1 grote rode peper, zaadjes verwijderd, fijngehakt
1 theelepel kurkuma
1 theelepel tamarindepasta
1 theelepel bruine basterdsuiker
2 eetlepels limoensap
400 gr Thaise roerbakgroenten
2-3 eetlepels verse gehakte koriander (eventueel)

Bereiding:
  1. Doe de noedels in een kom, giet er kokend water over en laat ze 4 minuten staan (of: kook ze conform de aanwijzingen op de verpakking). Giet de noedels af en houd ze warm tot gebruik.
  2. Verhit de kippenbouillon in een grote pan. Voeg alle ingrediënten, behalve de roerbakgroenten en de noedels, toe en breng de soep aan de kook. 
  3. Voeg de groenten toe aan de kokende soep, laat deze een paar minuten meekoken en doe dan de noedels erbij. 
Gebaseerd op een recept uit




Geen opmerkingen: