zondag 15 februari 2015

Zoetzure Chinese kool



Dit is een schotel uit de feestelijke Chinese maaltijd.
Snel te maken gerechten, als je eerst alles hebt klaargezet.

Ingrediënten:
550 gr Chinese kool
1 lente-ui
stukje rode peper
1 el zonnebloemolie
1/2 koffielepel aardappelmeel of maizena
2 lepels rijstazijn
2 el water
1 koffielepel suiker
enkele druppels sesamolie
zout

Voorbereiding:
  1. Gebruik voor dit recept alleen het onderste, het harde deel van de kool. Snij de kool in schuine repen.
  2. Meng de maizena, de azijn en het water in een schaaltje. Zet apart.
  3. Snij de bosui en de peper in schuine reepjes.
Bereiding:
  1. Zet de wok op hoog vuur, verhit de olie en roerbak snel de kool gedurende 1 minuut, voeg de ui, de rode peper en het zout toe.
  2. Voeg het maizena-azijn en water mengsel toe. Meng goed.
  3. Wanneer de saus gebonden is (na zo'n 30 seconden), haal de wok van het vuur, voeg de suiker en de sesamolie toe.
Recept van Recettes d'une Chinoise



Geen opmerkingen: