vrijdag 30 januari 2015

Kipfilet met hazelnoot-Parmezaan crumble





Comfort food, voor een blue monday of een andere blue day. Een giga kipnugget, maar dan anders.

Ingrediënten:
4 kipfilets
40g gepelde hazelnoten
25g Parmezaanse kaas, vers geraspt, plus extra voor het serveren
2 citroenen, schil zonder het wit in reepjes apart. Rest van de citroenen in wiggen gesneden.
2 takjes tijm, alleen de naalden
40g Japanse panko paneermeel
75g  bloem
zee zout en versgemalen zwarte peper
2 eieren
250g  boter

Bereidingswijze:
  1. Leg de kipfilets tussen twee stukken bakpapier en sla ze dunner met de onderkant van een koekenpan of met een deegroller tot ongeveer 1 cm dik.
  2. Doe de hazelnoten, Parmezaanse kaas, citroenschil en tijm in een keukenmachine en mix tot fijne kruimels. Voeg de broodkruimels toe, en maal met de pulseknop tot de panko iets fijner is. Doe over op een bord.
  3. Strooi de bloem op een ander  bord en breng op smaak met zout en zwarte peper.
  4. Doe de losgeklopte eieren in een kom.
  5. Haal de kip door de bloem.
  6. Dompel de kip vervolgens in het ei, dan in het hazelnoot-paneermeel mengsel, zorg ervoor dat het vlees aan alle kanten goed bedekt is.
  7. Verhit de boter in een grote koekenpan, voeg de kipfilets en bak ze goudbruin - ongeveer vijf minuten aan elke kant – regelmatig bedruipen met de boter. Laat de filets rustig liggen, niet over de bodem schuiven.
  8. Uitlekken op keukenpapier en dan eindigen met een beetje meer Parmezaanse kaas.
  9. Om te serveren, leg de kip escalope op elk bord en besprenkel over al de rest van de boter uit de koekenpan, dan eindigen met een kneepje uit de citroen en wat geraspte Parmezaan.



Recept uit het zaterdagprogramma op de BBCJames Martin Home Comforts.
Het filmpje staat hier

Geen opmerkingen: