vrijdag 12 december 2014

Salade van peultjes, radijs en lente-uitjes





De peultjes in deze salade blijven vrij hard, ze hebben ongeveer dezelfde bite als de radijsjes. Het zijn wel mooie kerstkleurtjes.

Ingrediënten:
250 gr peultjes, afgehaald.
3 lente-uitjes, dun gesneden
4 radijsjes, in staafjes gesneden
4 el rijstazijn
1 el walnoot olie
Zout en peper

Bereiding:
  1. Doe de  peultjes in een schaal en giet er kokend water over. Giet ze na twee minuten af en laten ze in ijskoud water schrikken. Giet ze weer af als ze afgekoeld zijn.
  2. Snij de peultjes diagonaal in stukjes van ruim een centimeter.
  3. Schik de peultjes, lente-uitjes en radijsjes in een schaal.
  4. Meng in een apart bakje de azijn, olie, zout en peper. Giet over de groenten en serveer.



Recept Food Network

Geen opmerkingen: