donderdag 20 november 2014

Witte bonen met varkenshaasje uit Spanje


Snel en makkelijk te maken, deze Mongetes amb lomillo, recept nr 685 uit het boek Corpus del Patrimoni Culinari Català. Dat je het maar weet. En de Catalaanse keuken staat ook nog eens op de werelderfgoedlijst van de Unesco, of is althans kandidaat.

Ingrediënten:
Witte Spaanse (of Italiaanse) bonen, zelf geweekt en gekookt of uit blik.
varkenshaasje 
knoflook
peterselie
olijfolie
zout

Bereiding:

  1. Hak de knoflook en de peterselie fijn.
  2. Snij het varkenshaasje in plakken en bestrooi met zout en peper.
  3. Verhit de olijfolie in een koekenpan en leg er 2 teentjes knoflook in. Verwijder ze voordat ze verbranden.
  4. Bak de plakjes varkenshaas in de hete olijfolie. Keer ze als ze een kleurtje hebben en bak de andere kant bruin.  Haal ze uit de pan.
  5. Voeg aan dezelfde pan de uitgelekte witte bonen toe en bak ze voorzichtig tot ze een bruin kleurtje hebben. Voeg eventueel wat bouillon toe.
  6. Doe het knoflook-peterselie mengsel erbij en leg de plakjes vlees weer in de pan. Verwarm alles een paar minuten door.



Geen opmerkingen: