donderdag 13 november 2014

Siciliaanse vleesrolletjes


Vorige week ben ik nauwelijks aan de orkaan in Sicilië ontkomen. We hadden het geluk bij onze rondreis dat we de orkaan steeds net voor waren, alleen af en toe een harde, korte regenbui was ons deel. Dan hadden de jonge Afrikaanse straatverkopers weer geluk; hun parapluverkoop schoot omhoog.
Overal was het eten gewoon lekker. Altijd vers, de pasta en ook de gevulde rolletjes van vlees of zwaardvis waren zelf gemaakt.


Natuurlijk moest ik een Siciliaans kookboek kopen.

Involtini alla griglia.
Ingrediënten voor 4 personen:
12 heel dunne kalfs- of runderlapjes
100 gr paneermeel, liefst zelfgemaakt
50 gr geraspte pecorino 
2 el rozijnen
2 el pijnboompitten
1 rode ui
laurierbladen
1 bosjes peterselie
extra vergine olijfolie
peper en zout

Bereiding:
  1. Sla de vleeslapjes dunner, bijvoorbeeld met de vleeshamer, deegroller of bodem van een zware pan.
  2. Rooster het paneermeel, laat afkoelen en doe het over in een schaaltje.
  3. Meng met de pecorino, de kleingesneden rozijnen, de pijnboompitten, de gesneden peterselie, een snuf zout en een draai aan de pepermolen. Meng goed en maak met wat olijfolie een soepel mengsel.
  4. Bestrijk het vlees met het mengsel en rol de vleeslapjes op. 
  5. Rijg vervolgens de rolletjes aan een houten prikker en steek er steeds een laurierblaadje en een stukje ui tussen.
  6. Rooster de rolletjes op een hete grillplaat. Als het vlees aan de dikke kant is, of nog niet gaar, leg dan de stokjes nog in een oven op 180C tot het vlees gaar is.
De rolletjes die ik in Sicilië at waren wat kleiner, van wat dunner gesneden vlees dan ik hier kon krijgen.

Wat ook heel lekker is: een broodje ijs mmmm


Geen opmerkingen: