woensdag 15 oktober 2014

Slow-cooked snijbonen van Ottlolenghi


Dit zijn geen last minute snijboontjes, reken er anderhalf uur voor.

Ingrediënten:
2 el olijfolie
6 sjalotten,  grof gehakt
2 grote tenen knoflook, gepeld
snuf gemalen komijn
¼ theelepel cayennepeper
1 theelepel paprikapoeder
¼ theelepel gemalen nootmuskaat
1 el tomatenpuree
500 g snijbonen, schoongemaakt en gesneden op de diagonaal in  stukken van  2cm
6 medium tomaten, gepeld en grof gehakt (of uit blik)
500 ml groentebouillon
zout en zwarte peper

Voor de gremolata (optioneel)
1 theelepel fijn geraspte sinaasappelschil
 10 g peterselie, fijngehakt
1 teentje knoflook, gepeld en geraspt



Bereiding:
  1. Doe de olie in een grote hapjespan met deksel op een middelhoog vuur. Voeg de sjalotjes toe en bak zachtjes, af en toe roerend,  gedurende acht minuten tot ze beginnen te kleuren en zacht zijn.
  2. Voeg de geperste knoflook, komijn, cayennepeper, paprikapoeder en nootmuskaat toe en bak gedurende twee minuten al roerend.
  3. Voeg de tomatenpuree toe, bak een minuut, voeg dan de bonen, tomaten, bouillon, een halve theelepel zout en wat zwarte peper toe. Zet het vuur middelhoog, dek de pan af en laat sudderen gedurende een uur (verwijder het deksel de laatste 15 tot 30 minuten), totdat het vocht is gereduceerd tot een dikke saus en de bonen zacht zijn.
  4. Serveer warm, bestrooid met gremolata (mengen de drie ingrediënten samen), indien u dat wenst.
Serveer met zilvervlies rijst.
Was lekker.


Geen opmerkingen: