dinsdag 1 juli 2014

Marokkaanse warme worteltjes



Ingrediënten:
1 bos worteltjes
0.5 bosje peterselie
1 teentje knoflook
4 tl (gerookt) paprikapoeder
2 tl komijn
citroensap of azijn
olijfolie
zout
versgemalen peper

Bereiding:
  1. Schil en snijd de worteltjes in stukjes. Breng een pan met water en zout aan de kook, kook de worteltjes gaar en spoel ze koud.
  2. Pluk en snijd de peterselie fijn en pel en hak de knoflook. Meng de worteltjes in een schaal met de peterselie, knoflook, paprikapoeder, komijn, een scheutje azijn of citroensap  en olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
  3. Bak de worteltjes  een paar minuten in een droge hete koekenpan.
  4. Serveer ze lauwwarm.
Recept van Nadia en Marijn.
Was lekker.

Een Marokkaanse wortelsalade staat hier

Geen opmerkingen: