woensdag 18 juni 2014

Mediterraans eenpansgerecht met spinazie, schapenkaas en gedroogde tomaat, vegetarisch of met vlees



Ik heb dit recept van de blog van mijn zus. Zij maakte het in de originele uitvoering met stukjes varkensvlees, ik met stukjes quorn. Het is niet zo'n elegant gerecht, maar gewoon lekker.

Ingrediënten:
600 g varkenshaas
1 grote ui
2 teentjes knoflook
600 g gewassen verse spinazie
200 g schapenkaas, bijv. feta
30 g gedroogde tomaten
2 el olijfolie
150 g room
2 tl gehakte tijm
zout en peper
een paar blaadjes basilicum

Bereiding:
  1. Snijd het vlees in dunne plakjes,
  2. Pel en hak de ui,
  3. Pel de knoflook, maak fijn,
  4. Snij de kaas en tomaten in stukjes.
  5. Giet in een anti-aanbak koekenpan - ik nam een hapjespan - de olijfolie en bak het vlees op hoog vuur aan.
  6. Voeg de ui, knoflook en spinazie toe.
  7. Roer de tomaten en room erdoor, dek af en kook op laag vuur gedurende 10 minuten
  8. Roer de kaas en tijm, zout en peper erdoor.
  9. Garneer met basilicum
Recept uit het tijdschrift 'à la poêle' uit de serie Cuisine pour tous. 


Geen opmerkingen: